Facebookpausen (Del 4)

Så nåede vi til det sidste blogindlæg i denne omgang om at tage en pause fra facebook. Jeg fortsætter pausen resten af januar, men den sidste tid bruger jeg til at fokusere på hvad næste emne skal handle om.

Hvad har jeg så fået ud af min pause fra facebook? Jeg synes selv at det er blevet kedeligere at være på nettet, og derfor bruger jeg tiden på andre ting. Det er desuden også mere spændende at snakke med venner og familie, for de ting de fortæller om, er rent faktisk nyheder for mig. Jeg kommer ikke til at svare: “Ja det så jeg godt at du skrev på facebook”, hvorefter emnet dør. Af samme grund har jeg planlagt, at blive ved med at bruge mit plugin til min browser, som skjuler tidslinjen på FB.

Jeg er blevet mere opmærksom på at facebook rent faktisk kan være mit eget redskab, som jeg selv bestemmer hvor ofte jeg vil bruge og hvad jeg vil bruge det til. Jeg sætter pris på at kunne søge hjælp i grupperne derinde, men jeg gider ikke spilde min tid på alt muligt som ikke giver værdi.

Når jeg kommer tilbage på facebook, vil jeg højest sandsynligt få skemalagt min tid på sitet, så jeg har en time om dagen eller sådan noget. Det skal ikke bare være sådan en side som står åben konstant i baggrunden.

Jeg er meget glad for at jeg tog denne pause fra facebook, og jeg vil varmt anbefale alle andre at gøre det samme. Du kan også dele pausen op, så du tager en længere periode hvor du kun logger på facebook en enkelt gang ugentligt? Eller hvad med at slette appen fra din smartphone, hvis du da har sådan en?

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du overvejer en pause fra facebook, eller hvis du allerede har taget en eller flere tidligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *