Facebookpausen (Del 2)

Jeg har nu været uden Facebook i 13 dage. Det har faktisk været lidt hårdt, men af nogle andre årsager end forventet. Min indre motivation for at holde mig fra FB er stor, men der er nogle ydre faktorer der spiller ind. Det helt store problem er faktisk at andre ikke har lyst til at bruge alternativer til FB.

Når man holder pause fra FB, så er det nærliggende at tænke, at man da bare kan kommunikere med folk på Skype, Signal eller andre af de såkaldte IM-programmer. I realiteten viser det sig dog, at ret mange – i hvert fald i min omgangskreds – ikke bruger disse programmer, og så begynder det altså at være svært.

Jeg i enkelte situationer set mig nødsaget til at downloade et plugin som kan bruges til at køre Messenger-delen uden at give adgang til resten af FB, og det er jeg egentlig lidt skuffet over. Jeg er også lidt bekymret over at det lader til at jeg ikke er i stand til at forlade FB fuldstændig i en enkelt måned. Hvilke andre hjemmesider ville vi acceptere at blive bundet så meget af? I virkeligheden er vi sikkert ganske ubekymrede og ligesom med enhver anden afhængighed, bliver vi først opmærksomme på problemet, når vi gerne vil stoppe.

Denne uges indlæg bliver ikke så langt igen, men hvis du mener at du kan, så prøv at holde en pause fra FB resten af januar sammen med mig. Skriv meget gerne i kommentarfeltet hvordan det går. Hvis du har brug for at bruge alt din ekstra tid på et eller andet, så læs bogen Sluk af Imran Rashid. Den er jeg selv i gang med og den er virkelig en øjenåbner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *