Gratis underholdning og fritid

Vi skal nu til sidste del af min miniserie om at minimere sine udgifter.

I denne uge handler det om en ret dyr post på manges budget. Det handler om hvordan man kan minimere sine udgifter på fritid og underholdning. På trods af at der let kan ligge mange penge på posten, så synes jeg at det er en af de nemmere poster at barbere ned på, og her får du nogle ideer:

Underholdning

Jeg ved det godt. Det koster penge at tage i biffen og teateret. Men heldigvis er der mange underholdende aktiviteter som du kan lave ganske gratis. Som nævnt under mit indlæg om gratis gaveideer, så er det ofte gratis at tage på museum. Der er mange museer at vælge imellem, så der er højest sandsynligt et par stykker, som er vildt interessante for dig.
Hvis du mere er typen der kan lide at se et godt show, så er der faktisk en del af TV-programmer som løbende søger publikum som medvirkende under optagelserne. Herhjemme har vi et par gange nu, været inde og se optagelsen af Quizzen i DR-byen, og det er både gratis og samtidig også ganske underholdende, så det kan varmt anbefales. Kig på producenternes hjemmesider for at finde info om hvordan du kommer med.

Tøj

Det er vidst næsten ikke nødvendigt at fortælle det, for du ved det sikkert godt inderst inde. Man kan godt få gratis tøj. Hvis du kender nogen der bruger din størrelse og som ofte køber nyt, så kan du sikkert sagtens få stablet en aftale på benene om at modtage det aflagte. Jeg er med på at det kan være grænseoverskridende i en køb/kassér-kultur, hvor mode betyder så forholdsvist meget. En kultur hvor nogle ligefrem har mareridt over hvad omgangskredsen dog ikke vil TÆNKE hvis de opdagede at det tøj man har på, er mere end en måned gammelt. Men hvis du kan komme over den grænse, så er der altså mange penge at spare, på tøj der er helt fint, selvom det ikke lugter af kemikalier længere 😉

Fritidsaktiviteter

Er du en læsehest? Kan du lide at se film? Holder du af at være i naturen? Alle de tre aktiviteter og flere til, kan du dyrke uden at have pungen op ad lommen. Biblioteket har bøger for enhver smag, som du kan låne med hjem og læse helt gratis. Hvis du mere er til lydbøger, så findes der også en hjemmeside der hedder e-reolen hvor du gratis kan låne e-bøger og lydbøger. På nettet findes der også lovlige hjemmesider med streaming af film, og den helt oplagte gratis billedunderholdning er selvfølgelig Youtube, hvor brugerne selv producerer indhold. Meget af indholdet er af virkelig høj kvalitet.
Er du mere til udendørsaktiviteter, så er de offentlige skove og grønne områder jo heldigvis også gratis at opholde sig i. Hvad du vil lave derude bestemmer du helt selv, men det behøver ikke at koste noget. F.eks. kan du spille bold med vennerne, eller dyrke geo-tracking, som er en slags skattejagt hvor du leder efter skatte som folk har efterladt i naturen ved hjælp af din mobil. Når nu du har fat i din mobil, så er der også kommet flere spil i Pokemon Go-stilen hvor det som udgangspunkt er gratis at spille. Hvis ikke du kender spiltypen, så går de ud på at du ved hjælp af din smartphone, skal ud i den friske luft og løse forskellige opgaver. Det kan både være at fange pokemons, eller at jagte zombier.

Jeg håber at du har fået noget ud af at læse de seneste ugers indlæg, og at du har fået lyst til at gå på opdagelse på resten af min blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *