De bedste gaver er gratis

December er lige nu kun en måned væk, og det betyder at du måske er begyndt at planlægge hvad du skal give til dem du kender.

Med disse ord, tager vi hul på endnu en del af min miniserie af indlæg som handler om at minimere sine udgifter, og måske ende med at få dem helt ned på 0 kroner.

Siden jeg flyttede hjemmefra, har jeg aldrig været typen der havde vildt mange penge mellem hænderne. Det ser jeg egentlig som en god ting, for det har gjort, at jeg ikke rigtig har denne her tankegang, med at mit liv bliver defineret af mit forbrug. Det har også betydet at min familie til tider har fået at vide, at de ikke behøver at give mig gaver, da jeg ikke har haft penge til at give dem noget. Alligevel bliver presset ved med at være der år efter år, om at vi skal finde gaver til alle. Tanken om at give gaver til dem man holder af, er jo egentlig sød, men det kan let ryge af sporet hvis det bare bliver et ræs om at brænde penge af.

Det optimale du kan gøre, hvis du vil minimere dit gavebudget til 0 kroner, er at aftale med dem du er på gaver med, at jeres gaver ikke må koste penge. Det betyder at du skal være en lille smule kreativ, når du skal give gaver. Du kan lave en masse ting selv som folk vil blive glade for, men du kan også give en oplevelse, som ikke koster penge, men som har værdi fordi at du og modtageren får noget tid sammen. Her er nogle eksempler på oplevelser der er gratis:

  • Skovtur med madkurv (maden skulle I jo spise alligevel)
  • Udflugt til museum (Mange museer har en gratis dag om ugen)
  • En aktivitet for hele familien (F.eks. rundbold, fodbold eller potluck i parken)

Du kan også give gavekort til serviceydelser, hvis du har noget du er god til:

  • Friaften til forældreparret, hvor du passer deres børn
  • Klippekort til hårklipning
  • Rengøringshjælp
  • Photoshoot

Mulighederne for gratis gaver er mange, men det kræver lidt fantasi, da der ikke er penge i det for firmaerne, til at inspirere dig til den slags. Ofte er det dog de gratis gaver som skaber størst glæde. Specielt hvis de er rigtig personlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *