Sundhed/velvære behøver ikke at koste noget

I dag skal vi se på, hvordan du kan minimere dine udgifter på sundhed og velvære, eller måske fjerne udgiften helt fra dit budget.

Der er ret stor forskel på, hvor meget vi hver især bruger på denne post til at starte med. Der er måske en hel del ting, som du tror bruger penge på, fordi du tror at de er dybt nødvendige, fordi produkterne bliver markedsført til at være det. Udover det, så er der som altid også noget du gør fordi det bare er det som føles mest rart.

Badeværelset

Et sted hvor alle kan spare penge, er ved at overvinde deres frygt og begynde at tage kolde bade. Hvis du betaler for dit varme vand, så starter besparelsen allerede der. Selv hvis dit varme vand er inkluderet, så er der stadigvæk en besparelse at hente. Varmt vand affedter nemlig din hud og dit hår, og gør at det oftere har brug for at blive vasket med sæbe. Hvis du begynder at bade i koldt vand, kan du normaliserer din fedtproduktion til hud og hår og dermed kan der gå uger eller måneder mellem at du behøver at bruge sæbe i badet. Det lyder måske ulækkert, men det er det egentlig kun, hvis din krop overproducerer fedt. Du kan sagtens vaske sved væk med rent vand og det er en misforståelse, hvis man tror at man er fri for bakterier efter at man har været i bad med sæbe. Det er i øvrigt ikke et mål som man skal gå efter.

Når din krop selv begynder at regulere fedtproduktionen, så vil du måske også opleve at fugtighedscreme ikke er noget som du behøver længere. Med hensyn til deodorant, så kan det også være at behovet falder. Jeg er personligt gået fra at bruge deodorant, til at bruge kokosolie og nu til slet ikke at bruge noget. Jeg har aldrig rigtig fundet et produkt som der eliminerer svedlugt hele dagen, men jeg synes faktisk at det der fungerer bedst, er slet ikke at bruge noget. Jeg mistænker deodorant og olie for, måske at skabe et rigtig godt og fugtigt bakteriemiljø, som har svært ved at tørre ud, så for mig er løsningen helt at droppe at proppe alt muligt i armhulerne. Og så er det gratis.

Er du i stand til at gro et skæg, så er der også her en masse udgifter at fjerne. Jeg er selv i gang og er ret glad for det. Prøv at regn sammen hvor meget du bruger på barberblade, barberskum og aftershave. Alt dette kan du droppe, hvis du kan gro et flot skæg. Som udgangspunkt behøver dit fuldskæg ikke koste dig noget, men selvfølgelig kan der være udgifter, hvis du vil have en særlig frisure i det, som skal holdes ved lige med barbering, så prøv at lade være med det.

Sundhed

Jeg kommer ind på kostvaner i et andet indlæg, så under dette indlæg, vil jeg kun forholde mig til træning, når vi snakker sundhed. Der er mange måder at træne på, men økonomi behøver ikke at være en undskyldning for ikke at træne. Løb behøver ikke at koste dig en krone, og hvis du tænker at der er en masse opstartsudgifter ved løb, så tager du fejl. De aller bedste, billigste og sundeste løbesko er dine bare fødder. Det kræver lidt øvelse at vænne fødderne til direkte kontakt med asfalt og grus, men det kan bestemt lade sig gøre. Jeg har gået “barefoot”, som det kaldes, 24/7 i næsten et år. Jeg er nu lukket ned for vinteren, og har anskaffet mig et par barefoot-sko. Men ud fra min erfaring, kan jeg fortælle, at når man er vandt til at gå barefoot, så er det faktisk nemmere at løbe hen ad en grussti, end det er at gå på den.

Med hensyn til styrketræning, så har rigtig mange kommuner for længst sat træningsudstyr op i parker og andre offentlige områder til fri afbenyttelse, og et hjemmetræningsprogram kan også sagtens komme rundt om alle muskelgrupper.

Om du gider alle de her tiltag for at minimere dine udgifter, er helt op til dig. Måske suger du det hele til dig, eller også har du forhåbentlig fået inspiration til at tænke anderledes over, hvad du i virkeligheden behøver at bruge penge på, og hvor det måske mere er reklamerne som har bildt dig noget ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *