Minimer din mobilregning

I disse uger handler bloggen om at minimere sine udgifter, og helt optimalt set få dem ned på 0 kroner. Om det kan lade sig gøre gøre for dig at få alle eller nogle af dine udgifter fjernet, er dog en prioriteringssag.

I denne uge handler det om mobilregningen. Man må nok erkende, at hvis regningen skal helt ned på 0 kroner, så kræver det indtil videre, at du ikke bruger din mobil til andet end at modtage indgående opkald med et taletidskort. Det kan sagtens være at du er typen som egentlig ikke mener at du har behov for en mobil, men at din familie og venner presser dig til at beholde den, så DE kan komme i kontakt med dig hele tiden. I det tilfælde er taletidskortet uden udgående forbrug måske en løsning. Hvis du dog som de fleste, har brug for selv at kunne kontakte folk telefonisk engang imellem, så kan det være at du synes, at mit lille eksperiment på egen krop lyder spændende.

I dette tilfælde er det nødvendigt at du ejer en smartphone, men det behøver ikke at være den nyeste nye. Vi hører tit om, at de sociale medier udnytter os, men du kan faktisk også udnytte dem den anden vej. Rigtig mange mennesker har en profil på Facebook, og med deres Messenger-app installeret på sin telefon, kan man både foretage opkald og skrive beskeder over telefonens internetforbindelse. Dette kan du udnytte til at vinke farvel til dit dyre mobilabonnement og skifte til et gratis forbrugsafregnet abonnement, hvis du er villig til at lave lidt om på dine vaner:

  • Slå mobildata fra
  • Opret kun forbindelse via wifi på din telefon
  • Undgå at foretage almindelige udgående opkald
  • Undgå at sende almindelige sms’er
  • Skriv og ring kun fra internetbaserede apps (F.eks Messenger, Signal, Snapchat o.lign.)

Det er klart at der er fordele og ulemper ved alting. De metoder der bliver nævnt i disse uger her på bloggen, har det til fælles at fordelene er at spare penge og minimere forbrug. Ulemperne ved gratis mobiltelefoni er, at du muligvis betaler med informationer om dig selv. Facebook er gratis fordi at DU er produktet. Du kan have en gratis profil derinde, fordi virksomheder betaler Facebook penge for at vise dig annoncer. Det har virksomhederne lyst til, fordi at Facebook indsamler en masse informationer om dig og din færden på nettet og i den virkelige verden. På den måde kan Facebook målrette annoncerne MEGET præcist og det er fedt for virksomhederne.

Hvis du ikke bryder dig om at sælge ud af dine informationer mod gratis mobiltelefoni, så er der udviklet apps der går mere op i privatliv. En app som Signal er et bud, hvis du vil have krypteret kommunikation med andre. Signal er også gratis, men ulempen er at der ikke er ret mange som benytter appen i forhold til Facebook’s Messenger. Så hvis du gerne vil benytte Signal, så skal du lige være sikker på at dine kontakter også gerne vil, for ellers kan du ikke bruge den til så meget.

Så afslutningsvis vil jeg sige, at du sagtens kan få billig og endda gratis mobiltelefoni, men det der er afgørende for prisen er, hvor ubelejligt det må blive. Hvis du gerne vil have mulighed for at være i kontakt med omverdenen hele tiden, så fandt du ikke svaret i denne post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *