Gro et skæg

Dette indlæg går måske primært ud til mændene, men du kan sagtens være med hvis du er kvinde og måske har en mand som du vil inspirere til at blive lidt hippie på den maskuline måde.

Jeg er selv gået i gang med at gro mig et skæg og synes at det er et lidt hyggeligt og sjovt projekt. Grunden til at det er værd at snakke om her på bloggen, er at der faktisk også kan være en masse zero waste i at gro sig et skæg. Tænk på hvor mange barberblade og plastre du sparer. Snakker vi om et rigtigt fuldskæg, så kan det også give en isolerende effekt, som gør at du måske ikke alligevel får behov for at gå ud og købe det nye halstørklæde som du overvejede til vinter.

Sådan kommer du i gang

Det er egentlig meget simpelt at komme i gang, for det eneste du som udgangspunkt skal gøre, er at sove 10 minutter længere om morgenen og lade være med at barbere dig. Når det er sagt, så er der en lille smule skægpleje som du også skal tænke på. I starten vil du nok opleve kløe i skægområdet. Det er en periode du skal igennem, men du kan lindre irritationerne ved at bruge en god olie. Du behøver egentlig ikke at gå ud og bruge mange penge på en decideret skægolie. Arganolie er en rigtig god olie som jeg selv bruger. Det er den dyreste af alle rene olier, men den er bedre og billigere end mange af de færdigblandede skægolier der er på markedet.

Hvis du er vandt til at bruge shampoo til dit hår og holder af det, så kan det være en god idé at købe en god skægshampoo, når dit skæg er blevet en vis længde. Hvis du derimod ikke er vandt til at bruge shampoo i håret, men måske bruger razul eller hvad der nu fungerer for dig, så ser jeg intet problem i at du også overfører den plejemetode til dit nye skæg. Hvis du begynder at få problemer med skæl eller for fedtet skæg, så kan det dog godt være at du skal overveje en god vegansk skægshampoo, men jeg ser ingen grund til helt ukritisk at tro at det er et must fra start af.

De første 4-6 uger skal du egentlig bare lade skægget gro uden at trimme eller tilrette det. Først efter 4-6 uger kan du begynde at tænke på det, og første gang er det nok en meget smart idé at gå til en barber som ved hvad han laver. Derefter kan det være at du selv får mod på det.

Rigtig god fornøjelse med dit skæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *