Kan man leve MED en smartphone?

Jeg skrev for ikke så længe siden dette indlæg: Kan man leve uden smartphone? Jeg er selv et levende bevis på at det kan lade sig gøre, eftersom jeg har levet sådan lidt on/off smartphone i længere perioder på omkring et års tid ad gangen. Som en lille service til dig, har jeg dog nu valgt at teste om man mon også kan leve MED en smartphone… altså på en måde hvor den ikke får magten over en. Og det kan man faktisk.

Hvis man ejer en nyere iPhone som stadigvæk modtager softwareopdateringer, så skulle man meget gerne have fået den opdatering, som gør det muligt at indstille skærmtid. Det er et fikst lille værktøj, som lader dig tvinge dig selv til, ikke at bruge apps udvalgt af dig, i en bestemt periode af døgnet. Det kan være at du har svært ved at lade spillene på din telefon være, når du er i skole eller på arbejde, eller også er det i aftentimerne at du har usunde apps der lokker. Du ved godt at det ikke er optimalt at bruge disse apps på visse tider af døgnet, men omvendt vil du dog gerne kunne spille et spil i toget i Storebæltstunnelen, når landskabet (som du alligevel foretrækker over din mobil!) forsvinder. Det er i sådanne situationer at Skærmtid er perfekt.

Hvis du har problemer med at sove og mistænker din mobil til at være medvirkende, skal du dog gribe problemet an på en helt anden måde: Mobilen skal slet ikke ind i soveværelset til at starte med. Tadaaa! Problemet er løst.

Afhængighed

Måske bruger du din mobil til at kigge på ting som er blevet en afhængighed for dig. Hvis det er tilfældet kan det være at Skærmtid ikke er nok for dig. Og om lidt deler jeg et link, som jeg potentielt kan få en skilling for at dele med dig, fordi jeg har en aftale med et firma. Men jeg deler det altså primært fordi at min anbefaling også er en som jeg selv benytter. Hvis du har et onlinebaseret afhængighedsproblem af alt lige fra chats, spil eller porno, så kan det være at den bedste løsning for dig er at anskaffe dig en Accountability Software som du kan læse mere om her.

Som krøllen på halen vil jeg derfor sige, at hvis du kan styre en smartphone, og kan opsætte nogle gode rammer og vaner for dig selv omkring den, så er det ikke absolut nødvendigt at bruge en såkaldt dumb-phone. Men hvis du skal i gang fra bunden med at skabe helt nye vaner, så kan sådan en gammel fætter altså være meget god at bruge i en periode.

5 gode vaner til livet med smartphone

  1. Mobilen skal ud af soveværelset. Hvis du bor i 1-værelses/tinyhouse, så læg den så langt fra sengen som muligt.
  2. Undgå at bruge din smartphone mindst en time inden du skal sove.
  3. Brug “Forstyr-ikke” så ofte som dit liv tillader dig det.
  4. Giv din mobil en fast plads i hjemmet. Du behøver ikke at have den i lommen eller ved siden af dig altid.
  5. “Glem” mobilen derhjemme engang imellem og nyd friheden når du er ude.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *