Kan man leve uden smartphone?

Det korte svar er selvfølgelig ja. Det kan man godt. En gammeldags mobil med fysiske knapper, som ikke rigtig kan andet end at ringe og sms’e, bliver også kaldt en dumbphone, og sådan en har jeg levet med on/off i et par år. Det seneste års tid har det været på fuldtid.

For mig har det betydet, at jeg er mere nærværende, når jeg er sammen med andre mennesker. Men det har også betydet at jeg har måtte lære at accepterer at kede mig engang imellem, og det har, overraskende nok, været en ret positiv ting for mig. Når man lejlighedsvist keder sig, så begynder fantasien at arbejde, og der opstår en masse gode idéer, som man kan vælge at føre ud i livet, eller lade være.

Det har dog også betydet, at jeg ikke konstant går rundt med et kamera i lommen, og der er heller ikke nogen facebook-knap på den gamle sag. Det vil sige at alt billedmateriale til bloggen her, bliver taget med et gammeldags spejlreflekskamera, og min kæreste administrerer bloggens konti på de sociale medier.

Nogle fordele hvis du dropper din smartphone:

  • Øget nærvær
  • Billigere mobilregning
  • Øget kreativitet
  • Følelsen af mere tid
  • Mere privatliv

Da du kom ind på min hjemmeside første gang, lagde du måske mærke til den sædvanlige cookie/privatlivspåmindelse, som ville have din opmærksomhed i bunden af skærmen. De fleste trykker nok bare “accepter”, men hvis du er en af dem som rent faktisk går ind og tager stilling til, hvilke cookies som hjemmesiden bruger, så er budskabet i dette indlæg særlig vigtig. For rigtig nok så vil de fleste hjemmesider, gerne have din tilladelse til, at placere cookies i din browser, men de informationer som du derved afgiver, er altså småting i forhold til, hvad din smartphone trækker ud af dig hele tiden.

Jeg skal nok lave en opfølgning på dette indlæg, der fortæller om, hvordan du overlever overgangen fra smartphonebruger, til dumbphonebruger, og hvis du har spørgsmål som du gerne vil have besvaret, så smid en kommentar nedenunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *