Hold internetfri

Jeg kan i perioder godt lide, at tage styringen over mit internetforbrug. Faktisk er følgende noget som jeg arbejder på at implementere fast.

Engang imellem tager jeg gerne 1 måned eller måske bare et par uger, hvor min kæreste ændrer kodeordet til vores wifi, så jeg ikke kan logge på (jeg har heller ikke en smartphone med internetforbindelse). I den tid er jeg så 100% offline herhjemme. Hvis jeg skal bruge internettet, skal jeg ud ad huset og over på det lokale bibliotek, som ikke ligger så langt herfra, eller også kan jeg benytte mig af skolens internet, hvilket også kan være enormt befriende. Hvis man lige bruger en time efter skole i studiesalen hver dag, så er lektierne klaret når man kommer hjem, og man kan dermed holde rigtigt fri.

Hvis du kommer i tanke om noget, som du gerne vil søge på, mens du er offline derhjemme, så skriv det ned og slå det op, når du kommer på biblioteket, caféen eller til skolen igen. Ofte vil du måske tænke over at søgningen ikke var helt vigtig nok til at skrive ned, og så kan du tænke lidt over, hvorfor du følte behov for at foretage den søgning til at starte med.

Man behøver ikke at være offline, i flere uger ad gangen. Herhjemme er vi begge med så langt, at vi har et tænd/sluk-ur, som automatisk slukker internettet om natten. Vi er dermed begge sikret, at kunne være offline om natten, så man kan jo tilpasse det helt efter temperament.

Internetfri behøver ikke at betyde computerfri. Så hvis du har et job, hvor du skal bruge din computer i fritiden, eller hvis du som jeg har en blog, så kan du jo sagtens lave det meste af arbejdet offline, og evt. lægge det online, når du er et sted med internet igen.

Forestil dig hvis du bliver helt glad for løsningen, og til sidst ikke føler at du har behov for internet i hjemmet. For mit eget vedkommende vil det betyde, at jeg kan spare en internetregning på 300 kroner om måneden. Det er da en besparelse, der er værd at give et forsøg.

Når jeg holder internetfri, bruger jeg en del mere tid, på at læse bøger, spille brætspil, gå ture og andre ting, som jeg kalder analog underholdning. Det synes jeg, giver en hel anden glæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *