Faste hver anden dag

Lige nu faster jeg ikke. Jeg sidder faktisk og spiser kiks med chokolade til. Jeg fastede i går, og jeg gør det igen i morgen.

Sådan har det været i 2-3 måneder og jeg er efterhånden ved at vænne mig til det. Det lyder måske helt skørt i dine ører, men der er altså en mening med galskaben.

Startede som en kur

Det startede som et slankeprojekt, da kæresten og jeg ikke rigtig synes at kalorietælleri var det fedeste i vores verden. Jeg kiggede op fra computeren en aften, og fortalte at jeg havde fundet en artikel om delvis faste, og så gik vi ellers i gang med at researche. Vi købte bogen 1-Dagskuren, som er skrevet af Martin Borch Jensen (aldringsforsker og ph.d.) og Anders Nedergaard (muskelforsker og ph.d.) i samarbejde med journalisten Michael Jeppesen.

Vi lærte efterhånden, at delvis faste ikke bare kunne være en hjælp for os til at tabe os, men også til at gøre os sundere. Selvfølgelig bliver man noget sundere, hvis man spiser sund mad på spisedagene, og ikke kiks og chokolade. Omvendt har vi det også sådan, at når nu vi rent faktisk spiser sundt til hovedmåltiderne, så har vi ikke lyst til at få det skidt over at der ryger en lille blogging/film-snack i maven engang imellem, og kaloriemæssigt har vi svært ved ikke at få råd til det, når nu vi faster så meget.

Det er klart, at der kan komme et arrangement i vejen, så hvis vi ikke kan planlægge os ud af spisearrangementer på fastedage, så spiller vi med vores egen regel, at vi bare som minimum skal faste 3 dage på en uge. Så flytter vi lidt rundt på fastedagene, og så går det fint.

Er det ikke svært?

Jo! For mig var det afsindigt svært i de første uger. Det er noget helt nyt som kroppen skal vænne sig til, og jeg har altid være den gnavne type, når jeg har været sulten. Det var noget nemmere for min kæreste, men det er også blevet ganske nemt for mig nu. Efterhånden som kroppen lærer at accepterer at sult ikke er en farlig følelse, så bliver humøret på fastedage også bedre. Og jeg klager da heller ikke over at jeg kan sidde og spille Playstation en hel søndag, uden at skulle pause for at spise.

Hvis du gerne selv vil prøve delvis faste, så husk at drikke masser af vand på fastedagene. Research også så meget du kan om emnet, så du føler dig godt klædt på. Hvis du har helbredsproblemer, som du tænker kunne have betydning for om du kan faste, så kontakt din læge og forhør dig, inden du kaster dig ud i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *