Boost dig selv offline

Vores samfund er begyndt at blive mere og mere egocentreret. Det er ikke en nyhed, for sådan har det faktisk været i noget tid. Formålet med denne blog, er jo egentlig at gå lidt imod den tendens, samtidig med at den er skabt på en platform der passer til tiden. Det hyggeligste ville jo helt klart være, hvis vi kunne mødes i en torsdagsgruppe, og diskutere de emner som du kan læse om her på siden. Det var den slags man gjorde, inden man fik internettet, hvor man sås meget mere… når ikke lige gaderne lå øde på grund af Husk Lige Tandbørsten.

Brug nettet rigtigt

Nå! Det som dette indlæg handler om, er at vi skal væk fra det her fænomen med at have en identitet på nettet. Vi kan godt bruge nettet til at finde praktiske informationer, men det der med at udstille os selv, bliver noget overfladisk noget, som ikke er godt i længden. Altså hvis du gerne vil have flere venner, så hjælper det jo ingenting, at vise et glansbillede af dig selv, for så vil folk jo kun være venner med dig i præcis den tid, som det tager dem at lære dig rigtigt at kende. Det hjælper heller ikke noget at vise et “realistisk” billede af dig selv på internettet, for på nettet går tingene alt for stærkt, så folk har meget kort tid til at bedømme dig. Selvom billedet du viser, er relativt realistisk, så når folk ikke at se længe nok på det.

Der hvor jeg tænker at det er bedst at du bruger din tid, er når du skal ud og møde folk i virkeligheden. Vær dig selv, og vær imødekommende. Når du er ude og bruger et par timer med folk i virkeligheden, og samtidig er dig selv, så får de evt. nye mennesker du møder, en meget bedre mulighed for at vurdere, hvad de reelt synes om dig. Og du får en reel mulighed for, at vurdere hvad du synes om dem. De sociale medier, kan du så bruge til at holde kontakten med folk du allerede kender, hvis du synes at det er for besværligt at ringe til dem. Hvis du orker at ringe til folk, kan du også gøre som mig, og bare slette dine sociale medieprofiler helt.

Slet dit profilbillede

Hvis ikke du er klar til at slette Facebook og de andre, så prøv om du ikke kan indrette dem lidt, så de ikke bliver en udstillingsplads for dit image, men i stedet bliver praktiske værktøjer for kommunikation. Slet dit profilbillede, og anonymiser dine profiler så meget som muligt. Dine rigtige venner ved jo godt hvordan du ser ud, og hvad du har af interesser. Din profil skal ikke være et hjælpemiddel for stalkere. Jeg har personligt netop fjernet mit eget portrætbillede her på siden. Jeg driver en minimalistisk blog. Der behøver ikke at være billeder. Og selv hvis der var billeder på siden, behøvede de ikke at forestille mig. Jeg har ikke lavet denne her blog, for at promovere mig selv. Jeg har lavet den, fordi jeg godt kan lide at skrive, og har nogle emner som jeg gerne vil nå ud til offentligheden med.

Hvis ikke du føler for at gøre noget af det, som jeg anbefaler dig at gøre i dette indlæg, så stil i det mindste dig selv dette spørgsmål:
Hvorfor ønsker jeg ikke at gøre det?
Det er altid helt fint at beslutte sig for ikke at ændre sit liv, når man bliver præsenteret for noget nyt, men man må gerne som minimum kunne svare sig selv på, hvorfor man ikke ønsker at gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *