Få mere plads i dit klædeskab

Henover sommeren, har vi, brugt en hel del tid på, at skille os af med en masse ting. Vi er nok kommet af med omkring 300 genstande i hele lejligheden, som vi har foræret væk til familie, venner og de lokale genbrugsbutikker.
I løbet af ferien, havde jeg fået min kæreste med på idéen. Jeg viste en dokumentar om minimalisme. Min kæreste havde tidligere været skeptisk overfor idéen, men da vi kom tilbage til Danmark, var idéen solgt og vi gik i gang.

Den minimalistiske tankegang er ikke helt ny for mig. Jeg har for længe siden ryddet ud i min garderobe, så jeg ejer under 40 stykker tøj inklusive alt. Jeg blev lidt inspireret af en challenge som hedder Project 333. Projektet går ud på, at man skal begrænse sig til, kun at bruge 33 beklædningsgenstande i 3 måneder. Oprindeligt tæller ting som undertøj, sko, smykker og strømper ikke med som ting, og det synes jeg virkelig lidt underligt. Jeg tænker umiddelbart at det er fordi at de færreste ser det, som en overskuelig opgave, at gennemfører projektet, hvis de tæller den slags med. Da man ikke havde lyst til at omdøbe projektet med det fængende navn, så lavede man i stedet nogle undtagelser.

For mit eget vedkommende var opgaven dog ikke så svær. Jeg talte det hele med, og løste opgaven alligevel. Måske er det fordi at jeg ikke går med smykker. Man kunne også fristes til at sige at det er nemt for mig, når jeg ikke går med sko og strømper til dagligt, men denne her oprydning skete altså før, at jeg begyndte at gå barfodet, så den undskyldning kan desværre ikke bruges. Det frigav dog alligevel lidt ekstra plads da jeg begyndte på det.
Hvis du selv vil kaste dig ud i minimalisme, så er Project 333, faktisk en meget god start, men du behøver absolut ikke stoppe der. Følg med her på bloggen, hvor jeg snart laver en grundlæggende guide til, hvordan du kommer i gang med at muge ud.

1 Reply to “Få mere plads i dit klædeskab”

 1. Hej.
  Jeg er ikke bevidst minimalistisk i klædeskabet. Men jeg smider ikke slidt tøj ud, hvis jeg kan undgå det.

  Det slidte bliver brugt som arbejdstøj i hjemmeværkstedet / hjemmemalerværkstedet. Når det så er for slidt til det – smider jeg det så ud? NEJ! Det kan nemlig bruges til klude i værkstederne. Når kludene så ikke kan mere, SÅ bliver de smidt ud. Nyt tøj køber jeg først, når jeg mangler det.

  Shopping er et ukendt begreb for mig. Målrettet at gå ud i centre og lignende for at skabe sig et behov for at købe, virker for mig som hul i hovedet og spild af resourcer og penge.

  Endelig: Tak for en glimrende blog. Men du må ikke holde for lange pauser i pc forbrug. Vi vil jo gerne høre nyt.

  Hilsen,
  Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *